Вицове

15 златни правила за движението в София

1. Използвайте клаксона си по всякакви причини , а също и без причина. Напсувайте човека пред Вас , за това че е спрял на червено. Когато сте в задръстване , се облегнете на клаксона си , така че да можете да допринесете колкото се може повече към всеобщото объркване. Това с нищо няма да помогне , но поне ще Ви достави удоволствие, като на едно разлигавено дете изпаднало в истерия.

2. Винаги шофирайте с възможно най-високата скорост ,на която е способна колата. Търпението е признак на слабост.

3. Ако пред Вас има друга кола , задминете я. Няма значение , ако трябва да минете около нея , под нея , или през нея – ТРЯБВА да я задминете! Дори и да Ви е страх и да трябва да спрете отстрани веднага, след като сте я задминал.

4. Ако сте мъж, никога не трябва да позволявате да Ви задминават жени. Един истински мъж не може да търпи такива простотии.

5. Не завивайте наляво. Колата зад Вас ще се опита да Ви задмине, докато завивате, защото пази Боже да трябва да забави ход да Ви изчаква. Изчакайте докато няма никой по целия път , за да завиете, или се престройте в грешната лента и завийте от там.

6. Ако шофьорът пред вас прави ляв завой, избутайте го от пътя.

7. Ако пътувате по някой път и трябва да дадете предимство на мотор, то в никакъв случай не го правете. При удар между мотор и кола, моторът ще изгуби, така че би трябвало той да спре.

8. Не обръщайте внимание на светофарите. Те са там, за да правят добро впечатление на туристите.

9. Ако сте в задръстване и видите свободна лента, която би била полезна за оправяне на бъркотията, я блокирайте колкото се може по-бързо. И не забравяйте за клаксона все пак.

10. Спирачки се натискат само при крайна необходимост. Когато все пак се наложи да се натиснат, се прави с пълната сила и на 2-та крака.

11. Удължаването на спирачния път посредством плавно спиране е загуба на време и лигавене, недостойно за истинските мъже.

12. Колите са съоръжени с мигачи само и единствено за да можем да си закачаме дезодориращото борче на лостчето им за управление. Всяка друга употреба на мигачите не е по предназначение.

13. Преустрояването се прави бързо, рязко и решително, защото иначе се губи време. Един истински мъж не декларира намеренията си на сульо и пульо! След като Бог е създал човека да гледа напред, значи е имал предвид, че назад така и не трябва да се поглежда. Тези, които карат зад нас, ни виждат гледайки напред, и следователно е тяхно задължение да избегнат удара.

14. Потегля се рязко, с пълна газ. Това спестява време и гориво, защото двигателят е най-ефективен при максимално натоварване.

15. 🙂 Тук можете да допълните Вие…

Категория:   Шофьори

Коментари